• Vagilact-Q hüvelytabletta 10x

Vagilact-Q hüvelytabletta 10x

2585 Ft

Olyan hüvelytabletta, amely a húgyúti és hüvelyi mikroflóra kémhatásának átmeneti megváltozását segíti visszaállítani a kiváltó októl függetlenül.

A termék megrendeléshez kérem lépjen be a felhasználónevével, vagy regisztráljon.

 MILYEN TÍPUSÚ KÉSZÍTMÉNY A VAGILACT-Q?

A VAGILACT olyan hüvelytabletta, amely a húgyúti és hüvelyi mikroflóra kémhatásának átmeneti megváltozását segíti visszaállítani a kiváltó októl függetlenül.
Ez a komplex mikroflóra fiziológiailag természetes védelmet nyújt a bakteriális fertőzések ellen. A normál hüvelyi flóra pH-ja körülbelül 4.5, melyet az ösztrogénszint és a folyamatos tejsav-termelődés tart fent. A hüvelyváladék baktériumflórája főleg lactobacillusokból tevődik össze.
Ezek a baktériumok a metabolizmusuk során tejsavat állítanak elő, amely a hüvely savas kémhatásáért felelős: ez a savasság megelőzi a kórokozó mikroflóra kialakulását és elburjánzását.
A húgyúti és hüvelyi mikroflóra egyensúlyát átmenetileg hormonális tényezők is befolyásolhatják, mint például a menstruáció, a terhesség, a menopauza, de olyan dolgok is közrejátszhatnak például, mint a nem kielégítő testi higiénia és hüvelytamponok rendszeres használata, illetve antibiotikumok szedése.
Olyan körülmények között, ahol a kórokozók száma megnő (Streptococcus, micoplazmák), a húgyúti és hüvelyi flóra módosul a lactobacillusok száma lecsökken és kialakul a bakteriális vaginózis. A bakteriális fertőzések legáltalánosabb jelei az égő, viszkető érzés és a hüvelyváladék megnövekedett mennyisége.

A VAGILACT-Q HATÁSA:

Egy tabletta VAGILACT-Q lactobacillust, tejsavat és szója izoflavonokat tartalmaz. A tabletta a hüvelyben pár perc alatt feloldódik. A lactobacillusok által termelt, és a tablettában lévő tejsav pár perc alatt a pH-t 4- 4.5-re csökkenti, ezzel a kórokozó mikroflóra szaporodását és káros hatásai megakadályozza.
A szója izoflavonok a tejsav mennyiségét szabályozzák a hüvelyváladékban, és ezzel hozzájárulnak a pH csökkentéséhez, valamint a hüvely egészségének és a hüvelyfal rugalmasságának visszaállításáh
HOGYAN KELL ALKALMAZNI A VAGILACT-Q HÜVELYTABLETTÁT?
A készítmény szokásos adagolása: Lehetőleg este, lefekvés előtt egy tabletta 10 napig. Kövessük az alkalmazási útmutatót úgy, hogy a menstruáció első napja előtt 10 nappal kezdjük és/vagy azonnal a menstruáció után kezdjük el használni. Ha szükséges, lehet 20 napos kúrát is tartani. A nőgyógyász tanácsa nélkül 20 napnál tovább ne folytassuk a kezelést.

AZ ALKALMAZÁS MÓDJA:

Óvatosan húzzuk le a fedőfóliát és emeljük ki a tablettát, vagy pattintsuk ki a bliszterből úgy, hogy a szélénél szakítsuk be a fóliát, ne a közepénél, mert a mérete miatt könnyen eltörhet.
A hüvelytabletta nedves közegben oldódik fel teljesen, nedvesség hiányában a feloldatlan darabok morzsálódva távozhatnak a hüvelyből. Ennek elkerülése érdekében olyan mélyen kell felhelyezni a tablettát, amennyire lehetséges. A tablettákat a csomagolásból történő kivétel után azonnal használjuk fel.

FIGYELMEZTETÉS:

Mindenképp kérjük ki a nőgyógyász tanácsát, ha egyidejűleg más gyógyszert is szedünk. A VAGILACT-Q nem okoz helyi irritációt, de túlzott érzékenység esetén forduljon az orvosához. Esetenként előfordulhat irritáció - főleg az első napokban - de ez 2-3 nap után lassan elmúlik.

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK:

Tartsuk a készítményt gyermekektől elzárva. Ne vegyük be szájon át. Sérült, vagy kinyitott fóliából ne vegyünk ki tablettát, illetve szétesett tablettát ne használjunk. Ez az állapot a nem megfelelő tárolás, vagy az idő előtti minőségromlás jele. A tablettán megjelenhet enyhe foltosodás, ami az összetevőkből származó természetes folyamat eredménye. Használat előtt ellenőrizzük a termék lejárati dátumát a csomagoláson, és ne használjuk fel azután.

LEJÁRAT ÉS TÁROLÁS:

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a készítményt.
Legfeljebb 25 c-n tárolandó.
Eredeti csomagolásban, fénytől védve tárolandó.

A termék megrendeléshez kérem lépjen be a felhasználónevével, vagy regisztráljon.